Ny ambassadør for den spiselige biodiversitet

Det lille speciallandbrug MULD ved Holbæk skal i år agere ambassadør for den spiselige biodiversitet - bl.a. ved at dyrke så mange frøsamlersorter som de magter.
MULD har netop fået bevilget en større portion penge fra Fonden for Økologisk Landbrugs "Pulje til grønne ildsjæle for lokal afsætning". Projektet er i første omgang etårigt, og skal gøre alskens folk, børnefamilier, kokke, landmænd, fødevareproducenter, haveejere, madelskere, professionelle og private opmærksomme på den mangfoldighed der kunne være i marker, køkkenhaver og detailhandel, og dermed på tallerkenen og i måltidet.
 
MULD vil på en af sine marker dyrke grøntsager, urter og spiselige blomster med så stor alsidighed som det er muligt, når man for første gang opdyrker en gammel hestefold (hvilket er tilfældet her). Sorterne er ikke udvalgt endnu, men der bliver mange frøsamlersorter og øverst på listen står samtlige sorter i ærte-bønneprojektet. Projektet gennemføres på den måde i samarbejde med Frøsamlerne, og forhåbentlig vil biodiversitetsmarken fremstå som en form for Frøsamler-demonstrationsmark.
 
I løbet af året vil der bliver afholdt et antal biodiversitetsarrangementer. Nogle bliver åbne for alle interesserede, andre bliver for en inviteret faggruppe. Arrangementerne kommer til at handle om såning, frøavl og frøsamling, tilberedning i køkkenet, den dyrkede kulturhistorie, frøpolitik, smagning m.m., så der vil være aktiviteter både i mark og i køkken. Følg med på http://muldpaanettet.dk/2014/03/07/muld-som-ambassador-for-den-spiselige-biodiversitet/.
Biodiversitet på marken