Vi udskriver fotokonkurrence

- - til en ny bog om genopdagelse af gamle bælgfrugter!
Næste år udkommer Frøsamlernes stort anlagte bog om de gamle ærte- og bønnesorter. Emnet er smalt, det indrømmer vi, men tag ikke fejl. Det er en vaskeægte bestseller vi har i støbeskeen.
 
Bælgfrugtbogen kort

  • Historiker og forsker Else-Marie Boyhus formidler ærternes kulturhistorie. Historiker og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi Bi Skaarup står for de flere hundrede år gamle madopskrifter.
  • Kok og landmand JensVestergaard Jensen bidrager med nye opskrifter mens Restaurant Relæ (verdens eneste øko-certificerede Michelin*restaurant) vil tage de gamle bælgfrugter med ind i deres laboratorium og eksperimentere. Bl.a. som del af et større fermenteringsprojekt under Københavns Universitet.
  • Derudover bliver der præsentationer af alle ærte- og bønnesorter i projektet, dyrkningsvejledninger og ideer til gode opbindingssystemer.

Det hele bliver garneret med smukke/sjove/appetitvækkende/flotte/rørende billeder, og her kommer du ind i billedet.
 
Fotokonkurrence
Frøsamlerne afholder en fotokonkurrence i to etaper, den ene i år, den anden næste sommer. Dommerkomiteen består af fotograf Anders Hviid og frøsamlerne Merete Juul Chang, Brian Krause og Ane Rørdam Hoffmeyer.
Der bliver ære og frieksemplarer til alle, hvis billeder bliver optaget i bogen, og præmier og endnu mere ære til særligt gode billeder.
Alle motiver med bælgfrugter (især men ikke kun projektets) bliver modtaget med stor interesse. Men vi har oprettet særlige kategorier, som du kan læse om her.