3. september 2012 af Lila Towle

Hvad du skal gøre med din høst

Hvis du husker at du har meldt dig til at beskrive dine ærter/bønner: Behold en portion til dig selv, hvis du vik dyrke igen næste år. Behold også en portion til køkkenbrug – af grå ærterne og tørrebønnerne (de andre har du forhåbentligt prøvesmagt allerede). Vi håber at mange vil eksperimentere med opskrifter som en del af deres sortsbeskrivelse – evt. efter landsmødet, hvor vi får opskrifter af Bi Skaarup.
 
Hvis du tilbød (evt. både/og) at opformere en sort, send høsten til Søren Holt (mailadressen er på kontaktsiden), da Mette W.N. har for mange mus. Send et kontonummer så vi kan refundere portoen fra projektpengene. Ønsker man at dyrke samme sort næste år, så behold lidt frø, og skriv hvor mange der beholdes. Så bliver Søren klogere på hvad der er realistisk opformering.
 
Især af lave sorter (både ærter og bønner) håber vi at få mange frø retur, til markforsøg. Som der står i et tidligere indlæg, har vi også brug for en større portion til smagsprøverne. Det er især Lollandske Rosiner, da vi er mange der har disse liggende. Hvis du ikke husker hvad du har aftalt/tilbudt, kontakt Søren – han har en liste.